Wij zijn van 27 t/m 30 september gesloten.
   Vanaf 1 Oktober bent u weer welkom!

 

 

 

 

 

 

     

 

 

     

 

Rolf Benz 650

PrintenE-mailadres
Beschrijving

Nieuw op de meubelbeurs van Milaan 2017: Nieuwe modellen Rolf Benz 650. Tijdloze elegantie.

De meubelklassiekers van de twintigste eeuw vormen een belangrijke factor in het formele erfgoed van hoogwaardige designfirma's.  Nu worden ze door een complete generatie opnieuw ontdekt – en dit zien we terug in de de tijdloze meubels van nu.

Bijvoorbeeld in de stoel Rolf Benz 650, die Rolf Benz presenteerde op de Salone del Mobile 2016. Geheel overeenkomstig de huidige eisen aan comfort en creativiteit, doet dit elegante zitmeubel nu ook zijn intrede in de woonkamer in een vast gestoffeerde, veelzijdig vorm te geven uitvoering.

Het basisidee van Rolf Benz 650: twee gevormde houten schalen, naar keuze uit eiken of notenhout, worden op elkaar gelegd. Als twee handen grijpen ze ineen en rusten naar wens op een hoekig onderstel van stalen buizen of op een houten onderstel met ovale poten.

Werd de Rolf Benz 650 tot nu toe uitsluitend geleverd zonder bekleding of met een los doorgestikt kussen, nu zijn de vormgevingsmogelijkheden aanzienlijk uitgebreid. In de nieuwe, vast gestoffeerde variant kunnen de stoelen worden bekleed met alle stoffen en leersoorten uit de Rolf Benz-collectie – dat geldt ook voor de barkruk.

Met deze veelzijdigheid laat Rolf Benz opnieuw zien dat het een onderneming is die de technische en vormgevende mogelijkheden van nu volledig benut. Zo hebben de vormgevers van Rolf Benz 650 een onzichtbare verbinding tussen de beide gevormde houten schalen gecreëerd en de stoel ondanks alle tijdloosheid van modern proporties voorzien. Design: Formstelle in samenwerking met Rex Kralj

Producteigenschappen nieuwe uitvoering Rolf Benz 650 met vaste stofferingen:

  • Rolf Benz 650 is nu ook leverbaar met vaste stofferingen in alle materialen uit de Rolf Benz-bekledingscollectie
  • Stoel: zitting of zitting en rugleuning gestoffeerd
  • Barkruk: zitting gestoffeerd
  • Vierpoot van hout in eiken licht, eiken donker of notenhout Amerikaans;
  • Vierpoot van metaal gelakt in RAL 9017 zwart en RAL 7022 umbragrijs of in glanzend verchroomd
  • Barkruk in de zithoogten 70 en 80 cm
  • Made in Germany
  • Design: Formstelle in samenwerking met Rex Kralj